19.7.20

У Богородчанах Львівський митрополит очолив першу післявоєнну Святу Месу

12 липня 2020 року, в Богородчанах відбулась Урочиста Свята Меса з нагоди повернення парафіяльного храму Відвідин Пресвятої Діви Марії за участю архієпископа Мечислава Мокшицького.
Вірні понад пів століття чекали, щоб мати змогу молитися у своїй церкві та у червні 2020 року Івано-Франківська ОДА повернула римсько-католицький громаді костел Відвідин Пресвятої Діви Марії у місті Богородчани.

На Богослужінні були представники різних релігійних конфесій, віряни з Богородчан та інших місцевостей Івано-Франківщини. Архієпископ зазначив, що свого духівника парафія матиме вже з вересня.

У проповіді архієпископ Мокшицький сказав: «Сьогодні в Богородчанах промовляє Бог. Ця Божа мова – це подія, в якій ми беремо участь. Це повернення після десятки років до цьго храму; не лише священників, не лише вірних, але передусім Христа, який перебуває тут живий у своїх таїнствах, а передусім в Найсвятішій Євхаристії – таїнстві живого і справжнього Тіла і Крові Христа.
У цій Божій мові Він послуговується людьми. З одного боку – це ті, які доклали зусиль, щоб повернути храм, а з іншого – це ті, які віднеслися відповідально і передали його законним власникам. Це саме завдяки вам ми можемо уввійти в цю святиню. Завдяки вам в цих стінах знову оселився Бог».

Архієпископ Мечислав Мокшицький висловив подяку численним доброчинцям: представникам державної влади та самоврядування, а також громадським активістам завдяки яким звершилась історична справедливість та храм повернувся у власність римо-католицької громади.
Детальніше: ТУТ





Немає коментарів:

Дописати коментар